Web İçerik Yönetim Sistemleri

Site içerikleri zaman içersinde anlamlarını yitirmekte ve pek çok site gündemin gerisinde kalabilmektedir. Bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkan Web İçerik Yönetim Sistemleri sayesinde site içeriğinin kontrolü, ilgili birim / departman / kişiler tarafından herhangi teknik bilgiye ihtiyaç duyulmadan site konseptine ve devamlılığına zarar vermeden sağlanabilmektedir. 

Web İçerik Yönetim Sistemleri, herhangi bir kod bilgisi olmaksızın bir web sitesini yönetmenize yardımcı olan bir araçtır. Etkin bir içerik yönetim sistemi kolayca sayfa oluşturmanıza, bu sayfaya metin, görsel, video gibi istediğiniz her türlü içeriği eklemenize, dilediğiniz sayfayı silmenize yardımcı olur.

Etkin bir içerik yönetim sistemi kolayca sayfa oluşturmanıza, bu sayfaya metin, görsel, video gibi istediğiniz her türlü içeriği eklemenize, dilediğiniz sayfayı silmenize yardımcı olur. Aynı şekilde oluşturduğunuz site hiyerarşisine göre sayfaları konumlandırmanızı sağlar. Böylece siz satışlarınızı arttırmak, daha çok ziyaretçi almak gibi web siteniz için daha ileri adımlara odaklanabilirsiniz. Web İçerik Yönetim Sistemleri (WCM) web sitelerinin ötesinde, diğer yazılım ve uygulamalar için de aynı fonksiyonları sağlar. Örneğin belgelerinizi, satış aktivitelerinizi, müşteri bilgilerinizi, muhasebe hesaplarınızı yönettiğiniz yazılımlar için de içerik yönetim sistemleri kullanırsınız.

 

Web İçerik Yönetim Sisteminin Özellikleri Nedir?

Web İçerik Yönetimi (WCM), içeriği yönetmek için kullanılan ve birden fazla katılımcının içerik oluşturmasına, düzenlemesine ve yayınlamasına izin veren bir uygulamadır. Bir WCM 'deki içerik tipik olarak bir veritabanında depolanır ve bir web sitesi gibi bir dizi şablona dayalı olarak bir sunum katmanında görüntülenir.

Genel Özellikler;

İçerik oluşturmak : kullanıcıların içeriği kolayca oluşturmasına ve biçimlendirmesine olanak tanır.
İçerik depolamak : içeriği tek bir yerde tutarlı bir şekilde saklar
Yetkilendirmek : iş akışları, yazarlar, editörler ve yöneticiler gibi rollere dayalı olarak içeriği yönetmek için izinler tanımlar.
Yönetmek : Tüm kullanıcıların içeriği yayınlamasını, düzenlemesini sağlar. 

İçerik Yönetim Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Bir WCM 'nin en önemli avantajı, iş birliğini kuvvetlendirmesidir. Birden fazla kullanıcı oturum açabilir ve yayınlanacak içeriği katkıda bulunabilir, planlayabilir veya yönetebilir. Arayüz genellikle tarayıcı tabanlı olduğundan, bir içerik yönetim sistemine dilediğiniz kadar kullanıcı dilediği yerden erişilebilir.

Bir WCM 'nin ikinci büyük avantajı, programlama dillerini bilmeyen, teknik bilgisi olmayan kişilerin kendi web içeriklerini kolayca oluşturmalarına ve yönetmelerine izin vermesidir. Tipik bir içerik yönetim platformunu kullanıcıların herhangi bir HTML veya CSS (programlama dilleri) bilmelerine gerek kalmadan metin girmelerine ve resim yüklemelerine olanak tanır.

Bir şirket web sitesini yönetmek için bir WCM kullandığında, web sitesinde değişiklik yapmak için yazılımcılara olan ihtiyacını azaltır, yeni web sayfalarının oluşturulmasını ve var olanların yönetilmesini daha hızlı ve kolay hale getirir.

İçerik Yönetim Sistemi Kullanarak Ne Tür Web Sitelerini Yönetebilirsiniz?

İçerik yönetim sistemlerinin çoğu günümüzde oldukça esnektir.
Kullanıcı dostu bir içerik yönetim sistemiyle aşağıdaki içerik sağlayıcıları kolayca yönetilirsiniz

» Kurumsal tanıtım web siteleri
» Bloglar
» E-ticaret siteleri
» Forumlar
» Sosyal ağlar hatta pazaryerleri.